Dat is genieten
Top allemaal
De SGWB avondvierdaagse medailles

De Avondvierdaagse wordt in 2024 gehouden van maandag 3 tot en met donderdag 6 juni.

Organisatie

Welkom op de website van de Plaatselijke Regelings Commissie (PRC) van de Avondvierdaagse Scherpenzeel (Gelderland). Deze PRC is onderdeel van de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB).

De PRC van de avondvierdaagse in Scherpenzeel organiseert met veel enthousiasme elk jaar de Scherpenzeelse avondvierdaagse. Er kunnen twee routes gelopen worden: 5 kilometer en 10 kilometer. Deze routes zullen u door de vele mooie landschappelijke decors van Scherpenzeel en haar omgeving voeren, waarbij u kunt genieten van het wandelen, het samenzijn en verbonden voelen met andere wandelaars, het landschap, de flora en fauna en de culturele aspecten van de omgeving.

De avondvierdaagse van Scherpenzeel is een relatief kleinschalig wandelevenement met ongeveer 1000 deelnemers en wordt grotendeels uitgezet in het buitengebied van Scherpenzeel. Ieder jaar wordt in overleg met grondeigenaren en grondgebruikers naar nieuwe routes gezocht, die niet allemaal het gehele jaar toegankelijk zijn. Dit heeft als voordeel dat u volop kunt genieten van deze unieke routes.

De PRC van de avondvierdaagse in Scherpenzeel is een vrijwilligersorganisatie die binnen de gemeente Scherpenzeel steun zoekt voor het verwezenlijken van haar doel bij de gemeente Scherpenzeel, de werkgroep Platteland Anders, verenigingen, stichtingen, grondeigenaren en grondgebruikers. Hierbij ontvangen wij veelal positieve medewerking en daarvoor zijn wij zeer erkentelijk.
Voor het verwezenlijken van haar doel wordt de PRC financieel ondersteund door de adverteerders in een jaarlijks –vlak voor de avondvierdaagse- uit te brengen Avondvierdaagsekrant, diverse sponsors en natuurlijk de hoofdsponsors E + P Uitzendbureau en Interface. De PRC is hen voor deze steun zeer dankbaar.

Bestuur en overige vrijwilligers

Zonder vrijwilligers is er geen avondvierdaagse. De Plaatselijke RegelingsCommissie (PRC) van de avondvierdaagse in Scherpenzeel bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit zes personen. Zoals gebruikelijk is er binnen dit bestuur een dagelijks bestuur bestaande uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Het bestuur

  • Voorzitter: Ad Verbeek
  • Secretaris: Marianne Krens
  • Penningmeester: Gert Voskuijlen
  • Routes: Marinus van Doleweerd
  • Public relations/online: Mieke Gardenier
  • Inschrijvingen: Ada Veenendaal
  • Centrale Post: Marianne Krens

Zij zorgen ervoor dat de avondvierdaagse in Scherpenzeel structuur heeft. Naast de normale bestuurszaken zijn de public relations, inschrijvingen en het startbureau hierbij een groot goed. Ook zorgt het bestuur ervoor dat er elk jaar weer mooie routes zijn om te wandelen. Dit alles wordt samengevat in een overzichtelijk draaiboek.

Groepsfoto Avond4daagse 2019

De overige leden van de PRC voeren over het algemeen de taken uit van het zijn van verkeersregelaar en/of controlepost. Ook zijn er leden die de routes per fiets uitzetten en later ook weer ontmantelen.

Wilt u in contact komen met het bestuur of de overige PRC-leden? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen of spreek een van de leden van de commissie aan tijdens de wandelavonden.

Avondvierdaagse Scherpenzeel, Hoefbladlaan 3, 3925 RD Scherpenzeel
aangesloten bij:

Sticht Gooise Wandelsport Bond

Parelhoenstraat 46, 3815 AG Amersfoort

Opgericht 26 maart 1934

KvK 40476174