Dat is genieten
Top allemaal
De SGWB avondvierdaagse medailles

De 43ste editie van de Avondvierdaagse Scherpenzeel kende een recordaantal inschrijvingen van 1019 wandelaars. Het werd een prachtige wandelweek. Terugkijken in enkele minuten? Klik dan hier voor de overzichtsfilm 2023. 

Op maandag liepen de deelnemers het ‘Rondje Akkerwinde’. Deze ging door de kleurrijke en groene nieuwbouwwijk Akkerwinde. En de 10 km liep door het buitengebied van Woudenberg. De wandelaars zijn flink in de watten gelegd door de plaatselijke ondernemers. Iedere dag ontvingen ze fruit en een andere traktatie, zoals een donut, snack en ijsjes.

Op dinsdag stond ‘Tochtje Veenschoten’ op de lijst. Het weer bleef precies goed en ook de sfeer zat er lekker in. De vrijwilligers van de EHBO Renswoude-Scherpenzeel moesten wel blaren behandelen, want met korte sokken is er snel eentje in de maak. Hun inzet wordt erg gewaardeerd! Als afsluiter kregen de wandelaars bij De Breehoek een muzikaal onthaal van muziekvereniging Caecilia.

Woensdag liepen de deelnemers  ‘Rondje Breehoef’. De route voerde nu naar het noorden van Scherpenzeel. Via het fietstunneltje bij het Willaer gingen de wandelaars naar de Voskuilerdijk en de Roffelaarskade. Boerderij Sniddelaar stelde voor deze avond het eigen erf open en de wandelaars mochten dus een uniek stukje route lopen.

Op donderdag vlogen er veel Vreemde Vogels over de ‘Route Polschesteeg’. Want iedereen mocht zich verkleden in het thema van PlattelandAnders: Vreemde Vogels. In het park, voor Huis Scherpenzeel, was ook veel publiek om de wandelaars in te halen. Daar zijn door burgemeester Marieke Teunissen en kinderburgemeester Bas van Dam de prijzen uitgereikt aan de mooist verkleedde wandelaars. De bekers en de tegoedbonnen van De Pitstop zijn meegenomen door: Knipperlicht (1e plek), Prinsessen (2e plek) en De Dorpsbeuk 5 en 10 km (3e plek).

Met deze superfijne editie in gedachten gaat de organisatie weer aan de slag met de komende Avondvierdaagse in 2024 van 3 tot en met 6 juni: zet in je agenda!

DSC 3901

Avondvierdaagse Scherpenzeel, Hoefbladlaan 3, 3925 RD Scherpenzeel
aangesloten bij:

Sticht Gooise Wandelsport Bond

Parelhoenstraat 46, 3815 AG Amersfoort

Opgericht 26 maart 1934

KvK 40476174