Dat is genieten
Top allemaal
De SGWB avondvierdaagse medailles

De video met de samenvatting van 4 wandelavonden in 2023 is hier te zien. 

Op donderdag vlogen er veel Vreemde Vogels over de ‘Route Polschesteeg’. Want iedereen mocht zich verkleden in het thema van PlattelandAnders: Vreemde Vogels. Eerst was er koek van de Breehoek: keuze tussen boterkoek en brownies. Er kwamen bonte exemplaren langs, tot vermaak van de toeschouwers die overal langs de route stonden.

prijswinnaars 2023

In het park, voor Huis Scherpenzeel, was ook veel publiek om de wandelaars in te halen. Daar zijn door burgemeester Marieke Teunissen de prijzen uitgereikt aan de mooist verkleedde wandelaars. De bekers en de tegoedbonnen van De Pitstop zijn meegenomen door: Knipperlicht (1), Prinsessen (2) en De Dorpsbeuk 5 en 10 km (3).

Wat een gezelligheid weer! We liepen vandaag het tochtje Veenschoten. Lekkere snack gehad van De Pitstop en fruit van de Jumbo. Als afsluiter kregen de wandelaars een muzikaal onthaal van muziekvereniging Caecilia. 

DSC 3972

Op woensdag ging de route van de Avondvierdaagse naar het noorden van Scherpenzeel. Via het fietstunneltje bij het Willaer (lekker gillen!!) gingen de wandelaars naar de Voskuilerdijk naar de Roffelaarskade. Daar trakteerde Jumbo Scherpenzeel iedereen op een appel of een banaan. Boerderij Sniddelaar stelde voor deze avond het eigen erf open en de wandelaars mochten dus een unieke route lopen. 

Bij zorgboerderij De Breehoef zorgde Fred van Prins Reinigingstechniek voor verkoeling in de vorm van het bekende raket-ijsje. 

avondvierdaagse dag 3

De eerste wandelavond op maandag 5 juni. We noteerden vandaag 1019 wandelaars! Een record-aantal in onze geschiedenis. De deelnemers ontvingen vandaag fruit van Jumbo en een donut van Ritmeester Banket. We hebben nog drie prachtige routes in het verschiet. Geniet!

jumbo

De vrijwilligers van de Avondvierdaagse Scherpenzeel houden dit jaar weer een Opschoonvierdaagse. Je kunt ze in het dorp zien opruimen van maandag 8 tot en met  donderdag 11 mei. Dit is voorafgaand aan de Avondvierdaagse, die wordt gewandeld van 5 tot en met 8 juni. 
In de corona-periode, toen de Avondvierdaagse twee jaar niet is gehouden, hadden de vrijwilligers van de Avondvierdaagse deze avonden al in hun agenda’s staan. Toen kwam het idee om deze week gezamenlijk de wandelroutes te ontdoen van zwerfvuil. De traditie is gebleven! Ook dit jaar worden vier avonden achter elkaar zowel het buitengebied van Scherpenzeel als het centrum en het park opgeschoond.  De opruimactie wordt erg gewaardeerd door inwoners en door de wandelaars, die volop kunnen gaan genieten van opgeruimde routes.

opschoonvierdaagse 2022

Voorzitter Ad Verbeek mocht gelukkig weer naar Interface om een nieuw sponsorcontract in ontvangst te nemen. Weer tekende het Scherpenzeelse tapijtbedrijf voor drie jaar een hoofdsponsor-contract voor de Avondvierdaagse Scherpenzeel. Officemanager Jantine Kraai vertelt dat de avondvierdaagse goed past bij de missie en visie van Interface. Zo staat het bedrijf voor duurzaamheid en hergebruik van grondstoffen, alles met het oog op natuur- en milieubehoud en -herstel. Ook het sociale karakter van de avondvierdaagse en het aspect gezondheid spreken Interface aan. “En als grootste werkgever van Scherpenzeel dragen wij de avondvierdaagse natuurlijk een heel warm hart toe”, aldus Jantine Kraai.
 

interface foto site

 

De Avondvierdaagse 2023 in Scherpenzeel wordt gehouden van maandag 5 tot en met donderdag 8 juni 2023. De routes staan binnenkort op deze website. Dit jaar kan ook via deze website worden ingeschreven en betaald. De inschrijving online staat open van 1 mei tot en met 4 juni. Liever inschrijven tijdens de inschrijfavond? Kom dan naar De Breehoek op dinsdagavond 30 mei van 19 tot 20.30 uur. Alleen contante betaling mogelijk!

De avondvierdaagse 2022 is voorbij. En wat was het een feest! Vier dagen lang werkte het weer fantastisch mee. En na twee jaar geen avondvierdaagse vanwege corona, zat de energie er dit jaar extra goed in. 
 
Dit jaar liepen 817 betalende wandelaars mee. In 2019 waren dit er 802 en in 2018 telden we 832 deelnemers. Alle avonden zijn de wandelaars voorzien van fruit van Jumbo Mudde Scherpenzeel. Ook was er een koek van De Breehoek en het bekende raketje van Fredje. 
 
De routes zijn uitgezet door een groot gedeelte van het buitengebied van Scherpenzeel en ook liepen de wandelaars (even) in Renswoude en Woudenberg. Langs het Valleikanaal, de Roffelaarskade, Oud Willaer, het Jagershuisje en Lambalgen: het was een gevarieerde week. Ook is door veel straten gelopen, waar veel publiek de wandelaars aanmoedigden. 
 
De laatste avond, op donderdag 16 juni, zijn de wandelaars onthaald in het park van Huize Scherpenzeel. Er waren drie prijzen voor deelnemers die leukst zijn verkleed en zich aan de regels hebben gehouden. De eerste prijs ging naar De Dorpsbeuk (10 km), de tweede naar De Beatrixschool (De Glind) en de derde prijs naar de 'hippiemeisjes'. 
 
Het defilé werd afgenomen door de burgemeester en door kinderburgemeester Emma Kohsiek. Ze stonden voor het Huis in de Wei om de wandelaars te bedanken voor hun deelname. 
 
En een groot woord van dank naar onze sponsoren: Interface, E&P Uitzendbureau, Jumbo, Kluswijs, Prins Reinigingstechniek, De Breehoek en De Pitstop. 
 
Tot ziens in 2023 van maandag 5 tot en met donderdag 8 juni!

 Zin in een terugblik? Bekijk dan hier de video van 2022

homepage 

Nog even nagenieten van de Avondvierdaagse? Bekijk dan deze video waarin je in 4 minuten de 4 prachtige wandelavonden terugziet. Met dank aan De Mediatuin. En zien we jullie volgend jaar weer, van maandag 5 tot en met donderdag 8 juni?

Dag 2 van de avondvierdaagse bestond weer uit twee heerlijke routes. Dit keer de Breehoefroute, waarbij de 10 km ook nog over de Roffelaarskade liep. Bijna 800 wandelaars hebben zich ingeschreven en lopen deze week mee, super!

jongens brug klein

sponsor Jumbo Mudde

Jumbo Mudde sponsort vanaf nu de Avondvierdaagse Scherpenzeel voor ten minste vijf jaar. En de supermarkt staat daarnaast open voor een verlenging van vijf jaar. De organisatie van de Avondvierdaagse is erg blij met de nieuwe sponsor. Jumbo Mudde gaat een breed pakket verzorgen. De deelnemers aan de wandelavonden in juni gaan dit jaarlijks merken want ze krijgen iedere avond een gezonde en lekkere versnapering aangeboden. En ook denkt Jumbo aan de vrijwillige medewerkers van de Avondvierdaagse. Zij kunnen aan het einde van ieder jaar een kerstpakket tegemoet zien. Dit jaar is de organisatie gestart met acties tegen zwerfafval. De afgelopen Avondvierdaagse kon helaas niet doorgaan vanwege corona, waarop de medewerkers ´opschoon-vierdaagse´ hielden. Tijdens de vier avonden in juni is veel zwerfafval opgeruimd in het dorp en het buitengebied. Deze succesvolle actie wordt voortgezet volgend jaar, niet tijdens de Avondvierdaagse-week want deze hoopt de organisatie na twee corona-jaren weer te mogen organiseren. Jumbo Mudde staat ook voor deze opschoondag(en) gereed als sponsor, om de opschoon-teams te voorzien van een hapje en een drankje. Meer informatie over deze opschoondag volgt komend jaar. De spontane medewerking van Jumbo aan de Avondvierdaagse wordt erg gewaardeerd en daarom overhandigde voorzitter Ad Verbeek een wijnpakket aan Mark Mudde van Jumbo Scherpenzeel.

Natuurlijk op de woensdag: Raketje van Fredje! De ijsjes die over waren zijn uitgedeeld in het Huis in de Wei. En Jumbo deelde fruit uit, de wandelaars kwamen niets tekort en ook de zon deelde vitamines uit.

raketje website

afscheid vd kade

Na zo'n 20 jaar hun medewerking verleend te hebben is er tijdens een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje met de groep vrijwilligers van de Plaatselijke Regelingscommissie van de Avondvierdaagse te Scherpenzeel afscheid genomen van Anneke en Wim van der Kaaden. En natuurlijk gingen zij niet met lege handen naar huis. Beiden ontvingen uit handen van voorzitter Ad Verbeek naast een mooie bos bloemen tevens een cadeaubon.

In de loop van november zal de groep een Opschoondag organiseren en volgen jaar hopelijk weer de Avondvierdaagse. Deze staat al gepland van 13 tot en met 16 juni 2022.

De eerste wandelavond is een feit! Met heerlijke temperaturen liepen de wandelaars de routes van 5 en 10 kilometer. De Breehoek deelde een koek uit en Jumbo liet de wandelaars kiezen tussen een appel of een banaan. 

IMG 3813 kopie

Misschien heeft u dit nieuwe bankje (zie foto) al ontdekt. Het staat in het bos bij Oud-Willaer en wel in het verlengde van de oude schietbaan. Het bankje is door de Avondvierdaagse geschonken aan Landgoed Scherpenzeel. Als dank voor het jaarlijkse openstellen van de paden van het Landgoed voor de wandelroutes van de Avondvierdaagse. 
 

 
 
Landgoed Scherpenzeel
Rondom het dorp Scherpenzeel liggen de landerijen van Landgoed Scherpenzeel. Dit landgoed is een oud familiebezit en bestaat uit landbouwgronden, bos- en natuurterreinen en landschapselementen. Op het landgoed bevinden zich ondermeer monumentale boerderijen met blauw-witte luiken, schaapskooien, een oude schietbaan en monumentale 18e eeuwse hekwerken. Weliswaar buiten de gemeentegrens, maar ook een deel van de oude spoorlijn Amersfoort Kesteren behoort tot de eigendommen van het Landgoed. 
 
Openstelling           
Al wandelend en fietsend kan men genieten van het prachtige afwisselende landschap. Om er voor te zorgen dat het landgoed voor dieren, planten en mensen een aangename plek blijft zijn openstellingregels opgesteld. Een aantal mensen lijkt het echter normaal te vinden dat er een mooie natuur is en dat je zomaar met de hond er op uit kunt. Maar niets is minder waar. De natuur dient beschermd te worden. Lees daarom eerst de openstellingsborden en houdt u vooral aan de gestelde regels. En ga er vanuit dat uw hond op zijn minst altijd aangelijnd moet zijn. Er zijn zelfs gebieden en wandelpaden waarop het verboden is om met een hond te komen. Dit geeft voor iedereen, maar bovenal voor de natuur, rust.  
 
Avondvierdaagse Scherpenzeel
Voor het organiseren van evenementen is altijd toestemming nodig van de landgoedbeheerder of gemeente. Eén van die organisaties die gebruik maakt van deze natuurterreinen is de Avondvierdaagse Scherpenzeel. Weliswaar is de avondvierdaagse twee jaar niet gehouden maar de organisatie kijkt altijd weer naar de toekomst. Er wordt al naar volgend jaar toegewerkt. En ook worden er opschoon-wandelingen georganiseerd. Als dank voor de medewerking van het Landgoed heeft de organisatie van de Avondvierdaagse Scherpenzeel onlangs een bank laten renoveren en gesponsord. Misschien heeft u deze bank al zien staan. Hij staat in het bos bij Oud-Willaer en wel in het verlengde van de oude schietbaan. Ga er eens zitten en geniet van het landschap. Maar laat geen vuil achter in de natuur.
 
Vrijwilligers Landgoed
Dat deze natuur er zo goed uit ziet komt niet geheel “zo maar uit de lucht vallen”. Er moet ook aan gewerkt worden. Landgoed Scherpenzeel kan terugvallen op een behoorlijke groep vrijwilligers die elke week ingezet wordt voor allerlei onderhoudswerkzaamheden. Snoeien, knotten en zagen behoren tot hun werkzaamheden. Dit wordt ingepland door Govert Bos, de boswachter van het Landgoed. Onlangs waren zij te vinden rondom en op de oude schietbaan. De poorten van de schietbaan zijn weer vrijgemaakt van voornamelijk woekering van bramen. En o.a. zijn  dode takken uit bomen langs de lanen gezaagd. Dit o.a. voor de veiligheid van de wandelaars.
 

De vrijwilligers van de Avondvierdaagse maakten vorige week (30 mei tm 2 juni) de routes afval-vrij. Zo kunnen de wandelaars binnenkort (van 13 tm 16 juni) optimaal genieten van het Scherpenzeelse prachtgebied. Vorig jaar is gestart met deze opschoon avonden. Er is veel zwerfafval ingezameld. Dit is ook een bedankje naar de eigenaren van de gronden waar de routes gebruik van maken. Zoals Landgoed Scherpenzeel. 

opschoonvierdaagse 2022

 

De paden op, de lanen in…. De routes van de Avondvierdaagse gaan vaak over de terreinen van Landgoed Scherpenzeel. Als dank zijn de vrijwilligers met prikstok en vuilniszak ook hier geweest om zwerfafval te ruimen. De opbrengst van vier avonden waren 16 volle vuilniszakken en een matras. Er zijn opvallend veel mondkapjes opgeraapt. Het afval mocht naar de gemeentewerf worden gebracht. De gemeente Scherpenzeel heeft ook de prikstokken beschikbaar gesteld. 

De routes voor volgend jaar zijn nu opgeruimd en schoon. Zullen we met z’n allen dit volhouden, zodat tijdens de volgende avondvierdaagse genoten wordt van het groene en natuurlijke buitengebied van Scherpenzeel.

opbrengst klein

 

IMG 1670 2

De 48 vrijwillige medewerkers van de Avondvierdaagse in Scherpenzeel zijn verrast door een kerstpakket van Jumbo Mudde Scherpenzeel. Hoewel dit jaar weer geen Avondvierdaagse is gehouden vanwege corona, zijn de medewerkers wel actief geweest. Want in de Avondvierdaagse-week is een Opschoon-vierdaagse gehouden. Vier avonden lang is het dorp en het buitengebied van zwerfvuil ontdaan. Heel veel zakken vuilnis zijn opgehaald! Mark Mudde (rechts) van Jumbo Scherpenzeel bood het eerste kerstpakket aan, samen met voorzitter Ad Verbeek. De eer ging naar Herman Velthuizen (midden), hij is al jarenlang vrijwilliger en zet de routes uit. Per avond worden twee routes (5 en 10 kilometer) uitgezet en van pijlen voorzien. Na afloop worden door de route-uitzetters de pijlen weer verwijderd. Een klus die redelijk onder de radar gebeurd, maar erg belangrijk is. De Avondvierdaagse Scherpenzeel bedankt hierbij sponsor Jumbo Mudde voor de goedgevulde kerstpakketten en kijkt uit naar hopelijk weer een Avondvierdaagse in 2022.

En ook de routes van de 5 en 10 kilometer van de donderdag zijn opgeruimd! De vrijwilligers van de Avondvierdaagse verzamelden het zwerfafval. Zo zijn de routes weer opgeruimd en kan iedereen genieten van de schone natuur rondom Scherpenzeel. Zullen we het met z´n allen opgeruimd houden, zodat we volgend jaar over deze mooie paden onze Avondvierdaagse weer kunnen houden? 

De organisatie bedankt de hoofdsponsors die ook dit jaar trouw zijn gebleven: Interface en E&P Uitzendbureau. 

Avondvierdaagse Scherpenzeel, Hoefbladlaan 3, 3925 RD Scherpenzeel
aangesloten bij:

Sticht Gooise Wandelsport Bond

Parelhoenstraat 46, 3815 AG Amersfoort

Opgericht 26 maart 1934

KvK 40476174

feed-image Nieuws