Dat is genieten
Top allemaal
De SGWB avondvierdaagse medailles

De lege-flessenactie voor de Avond4daagse bij Jumbo Mudde gaat nog even door. De donatie-actie is verlengd tot oktober.
Als u dit een prima doel vindt om te steunen kunt u bij de Jumbo uw lege flessen doneren. Lever uw lege flessen in bij de automaat en toets daarna de doneerknop in gevolgd door de keuzeknop voor de Avondvierdaagse Scherpenzeel. Wij danken u voor uw steun.

Doneeraktie 01

(Op de foto: voorzitter Ad Verbeek van de Avondvierdaagse in Scherpenzeel bij het flessen-inleverautomaat in de Jumbo)

Nog even nagenieten van de Avondvierdaagse? Bekijk dan deze video waarin je in 4 minuten de 4 prachtige wandelavonden terugziet. Met dank aan De Mediatuin. En zien we jullie volgend jaar weer, van maandag 5 tot en met donderdag 8 juni?

Dag 2 van de avondvierdaagse bestond weer uit twee heerlijke routes. Dit keer de Breehoefroute, waarbij de 10 km ook nog over de Roffelaarskade liep. Bijna 800 wandelaars hebben zich ingeschreven en lopen deze week mee, super!

jongens brug klein

Natuurlijk op de woensdag: Raketje van Fredje! De ijsjes die over waren zijn uitgedeeld in het Huis in de Wei. En Jumbo deelde fruit uit, de wandelaars kwamen niets tekort en ook de zon deelde vitamines uit.

raketje website

De eerste wandelavond is een feit! Met heerlijke temperaturen liepen de wandelaars de routes van 5 en 10 kilometer. De Breehoek deelde een koek uit en Jumbo liet de wandelaars kiezen tussen een appel of een banaan. 

IMG 3813 kopie

De vrijwilligers van de Avondvierdaagse maakten vorige week (30 mei tm 2 juni) de routes afval-vrij. Zo kunnen de wandelaars binnenkort (van 13 tm 16 juni) optimaal genieten van het Scherpenzeelse prachtgebied. Vorig jaar is gestart met deze opschoon avonden. Er is veel zwerfafval ingezameld. Dit is ook een bedankje naar de eigenaren van de gronden waar de routes gebruik van maken. Zoals Landgoed Scherpenzeel. 

opschoonvierdaagse 2022

 

De Avondvierdaagse 2022 in Scherpenzeel wordt gehouden van maandag 13 tot en met donderdag 16 juni. De vrijwilligers zijn onlangs op de voorbereidende vergadering bijgepraat over het draaiboek en de routes. Alles is nu tot in de puntjes geregeld om er na drie jaar weer een mooi wandel-evenement van te maken. Dit jaar kan ook via de website worden ingeschreven en betaald, voor zowel de groepen als individuelen. Ga naar het kopje Inschrijven. 

Liever inschrijven tijdens een inschrijfavond? Kom dan naar De Breehoek op dinsdagavond 7 of woensdagavond 8 juni van 19.00 tot 20.30 uur. 

Foto 1 groepsfoto vrijwilligers voorkant krant klein

Jumbo Mudde Scherpenzeel heeft in april een donatie-actie gestart voor de Avondvierdaagse Scherpenzeel. Als u dit een prima doel vindt om te steunen kunt u bij de Jumbo tot met juni dit jaar al uw lege flessen doneren. Lever uw lege flessen in bij de automaat en toets daarna de doneerknop in gevolgd door de keuzeknop voor de Avondvierdaagse Scherpenzeel. Wij danken u voor uw steun. 

(op de foto: voorzitter Ad Verbeek van de Avondvierdaagse in Scherpenzeel bij het flessen-inleverautomaat in de Jumbo)

Doneeraktie 01

IMG 1670 2

De 48 vrijwillige medewerkers van de Avondvierdaagse in Scherpenzeel zijn verrast door een kerstpakket van Jumbo Mudde Scherpenzeel. Hoewel dit jaar weer geen Avondvierdaagse is gehouden vanwege corona, zijn de medewerkers wel actief geweest. Want in de Avondvierdaagse-week is een Opschoon-vierdaagse gehouden. Vier avonden lang is het dorp en het buitengebied van zwerfvuil ontdaan. Heel veel zakken vuilnis zijn opgehaald! Mark Mudde (rechts) van Jumbo Scherpenzeel bood het eerste kerstpakket aan, samen met voorzitter Ad Verbeek. De eer ging naar Herman Velthuizen (midden), hij is al jarenlang vrijwilliger en zet de routes uit. Per avond worden twee routes (5 en 10 kilometer) uitgezet en van pijlen voorzien. Na afloop worden door de route-uitzetters de pijlen weer verwijderd. Een klus die redelijk onder de radar gebeurd, maar erg belangrijk is. De Avondvierdaagse Scherpenzeel bedankt hierbij sponsor Jumbo Mudde voor de goedgevulde kerstpakketten en kijkt uit naar hopelijk weer een Avondvierdaagse in 2022.

sponsor Jumbo Mudde

Jumbo Mudde sponsort vanaf nu de Avondvierdaagse Scherpenzeel voor ten minste vijf jaar. En de supermarkt staat daarnaast open voor een verlenging van vijf jaar. De organisatie van de Avondvierdaagse is erg blij met de nieuwe sponsor. Jumbo Mudde gaat een breed pakket verzorgen. De deelnemers aan de wandelavonden in juni gaan dit jaarlijks merken want ze krijgen iedere avond een gezonde en lekkere versnapering aangeboden. En ook denkt Jumbo aan de vrijwillige medewerkers van de Avondvierdaagse. Zij kunnen aan het einde van ieder jaar een kerstpakket tegemoet zien. Dit jaar is de organisatie gestart met acties tegen zwerfafval. De afgelopen Avondvierdaagse kon helaas niet doorgaan vanwege corona, waarop de medewerkers ´opschoon-vierdaagse´ hielden. Tijdens de vier avonden in juni is veel zwerfafval opgeruimd in het dorp en het buitengebied. Deze succesvolle actie wordt voortgezet volgend jaar, niet tijdens de Avondvierdaagse-week want deze hoopt de organisatie na twee corona-jaren weer te mogen organiseren. Jumbo Mudde staat ook voor deze opschoondag(en) gereed als sponsor, om de opschoon-teams te voorzien van een hapje en een drankje. Meer informatie over deze opschoondag volgt komend jaar. De spontane medewerking van Jumbo aan de Avondvierdaagse wordt erg gewaardeerd en daarom overhandigde voorzitter Ad Verbeek een wijnpakket aan Mark Mudde van Jumbo Scherpenzeel.

afscheid vd kade

Na zo'n 20 jaar hun medewerking verleend te hebben is er tijdens een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje met de groep vrijwilligers van de Plaatselijke Regelingscommissie van de Avondvierdaagse te Scherpenzeel afscheid genomen van Anneke en Wim van der Kaaden. En natuurlijk gingen zij niet met lege handen naar huis. Beiden ontvingen uit handen van voorzitter Ad Verbeek naast een mooie bos bloemen tevens een cadeaubon.

In de loop van november zal de groep een Opschoondag organiseren en volgen jaar hopelijk weer de Avondvierdaagse. Deze staat al gepland van 13 tot en met 16 juni 2022.

Deze week zou de avondvierdaagse 2021 zijn. Vanwege Corona is deze editie niet doorgegaan maar de vrijwillers van de avondvierdaagse hadden deze avonden al in hun agenda’s staan. Toen kwam het idee om deze week gezamenlijk de wandelroutes te ontdoen van zwerfvuil. De avonden van 7 tm 10 juni  kun je de vrijwilligers tegenkomen in en rond het dorp. Zo kunnen we allemaal genieten van een opgeruimd Scherpenzeel.

Misschien heeft u dit nieuwe bankje (zie foto) al ontdekt. Het staat in het bos bij Oud-Willaer en wel in het verlengde van de oude schietbaan. Het bankje is door de Avondvierdaagse geschonken aan Landgoed Scherpenzeel. Als dank voor het jaarlijkse openstellen van de paden van het Landgoed voor de wandelroutes van de Avondvierdaagse. 
 

 
 
Landgoed Scherpenzeel
Rondom het dorp Scherpenzeel liggen de landerijen van Landgoed Scherpenzeel. Dit landgoed is een oud familiebezit en bestaat uit landbouwgronden, bos- en natuurterreinen en landschapselementen. Op het landgoed bevinden zich ondermeer monumentale boerderijen met blauw-witte luiken, schaapskooien, een oude schietbaan en monumentale 18e eeuwse hekwerken. Weliswaar buiten de gemeentegrens, maar ook een deel van de oude spoorlijn Amersfoort Kesteren behoort tot de eigendommen van het Landgoed. 
 
Openstelling           
Al wandelend en fietsend kan men genieten van het prachtige afwisselende landschap. Om er voor te zorgen dat het landgoed voor dieren, planten en mensen een aangename plek blijft zijn openstellingregels opgesteld. Een aantal mensen lijkt het echter normaal te vinden dat er een mooie natuur is en dat je zomaar met de hond er op uit kunt. Maar niets is minder waar. De natuur dient beschermd te worden. Lees daarom eerst de openstellingsborden en houdt u vooral aan de gestelde regels. En ga er vanuit dat uw hond op zijn minst altijd aangelijnd moet zijn. Er zijn zelfs gebieden en wandelpaden waarop het verboden is om met een hond te komen. Dit geeft voor iedereen, maar bovenal voor de natuur, rust.  
 
Avondvierdaagse Scherpenzeel
Voor het organiseren van evenementen is altijd toestemming nodig van de landgoedbeheerder of gemeente. Eén van die organisaties die gebruik maakt van deze natuurterreinen is de Avondvierdaagse Scherpenzeel. Weliswaar is de avondvierdaagse twee jaar niet gehouden maar de organisatie kijkt altijd weer naar de toekomst. Er wordt al naar volgend jaar toegewerkt. En ook worden er opschoon-wandelingen georganiseerd. Als dank voor de medewerking van het Landgoed heeft de organisatie van de Avondvierdaagse Scherpenzeel onlangs een bank laten renoveren en gesponsord. Misschien heeft u deze bank al zien staan. Hij staat in het bos bij Oud-Willaer en wel in het verlengde van de oude schietbaan. Ga er eens zitten en geniet van het landschap. Maar laat geen vuil achter in de natuur.
 
Vrijwilligers Landgoed
Dat deze natuur er zo goed uit ziet komt niet geheel “zo maar uit de lucht vallen”. Er moet ook aan gewerkt worden. Landgoed Scherpenzeel kan terugvallen op een behoorlijke groep vrijwilligers die elke week ingezet wordt voor allerlei onderhoudswerkzaamheden. Snoeien, knotten en zagen behoren tot hun werkzaamheden. Dit wordt ingepland door Govert Bos, de boswachter van het Landgoed. Onlangs waren zij te vinden rondom en op de oude schietbaan. De poorten van de schietbaan zijn weer vrijgemaakt van voornamelijk woekering van bramen. En o.a. zijn  dode takken uit bomen langs de lanen gezaagd. Dit o.a. voor de veiligheid van de wandelaars.
 

De Avondvierdaagse 2021 in Scherpenzeel gaat niet door. Dit heeft het bestuur besloten naar aanleiding van de onzekerheden rondom het corona-virus en de maatregelen tegen de verspreiding van het virus. 

Ook zijn de vaccinaties naar verwachting nog niet geheel uitgerold als de avondvierdaagse gelopen zou worden (juni). Daarom is het niet wenselijk als er met (grote) groepen gewandeld wordt. 

Na overleg heeft het bestuur besloten om niet door te gaan met de voorbereidingen van de Avondvierdaagse 2021 en zal deze dus dit jaar, helaas, wederom niet doorgaan. We hopen dat we in 2022 weer een mooie editie te kunnen neerzetten.

De paden op, de lanen in…. De routes van de Avondvierdaagse gaan vaak over de terreinen van Landgoed Scherpenzeel. Als dank zijn de vrijwilligers met prikstok en vuilniszak ook hier geweest om zwerfafval te ruimen. De opbrengst van vier avonden waren 16 volle vuilniszakken en een matras. Er zijn opvallend veel mondkapjes opgeraapt. Het afval mocht naar de gemeentewerf worden gebracht. De gemeente Scherpenzeel heeft ook de prikstokken beschikbaar gesteld. 

De routes voor volgend jaar zijn nu opgeruimd en schoon. Zullen we met z’n allen dit volhouden, zodat tijdens de volgende avondvierdaagse genoten wordt van het groene en natuurlijke buitengebied van Scherpenzeel.

opbrengst klein

 

In verband met de grote gezondheidsrisico’s rond de uitbraak van het coronavirus, de maatschappelijke verantwoordelijkheid daarbij en de onzekere overheidsafspraken heeft het bestuur van PRC Avondvierdaagse Scherpenzeel op 17 maart 2020 besloten om de editie 2020 niet door te laten gaan. We hopen volgend jaar weer een mooie editie van de Avondvierdaagse te organiseren. Deze vindt plaats van 7 t/m 10 juni 2021.

 

En ook de routes van de 5 en 10 kilometer van de donderdag zijn opgeruimd! De vrijwilligers van de Avondvierdaagse verzamelden het zwerfafval. Zo zijn de routes weer opgeruimd en kan iedereen genieten van de schone natuur rondom Scherpenzeel. Zullen we het met z´n allen opgeruimd houden, zodat we volgend jaar over deze mooie paden onze Avondvierdaagse weer kunnen houden? 

De organisatie bedankt de hoofdsponsors die ook dit jaar trouw zijn gebleven: Interface en E&P Uitzendbureau. 

inschrijving

Dit jaar kunnen individuele wandelaars voor het eerst ook online inschrijven via deze site en daarna afrekenen met Ideal. Ook groepen worden vanaf dit jaar via Ideal afgerekend. Zie onder het kopje Inschrijven. 

Wie graag persoonlijk wil inschrijven, is welkom op onze inschrijfavonden in de Breehoek. Vanwege Pinksteren de week voor de Avondvierdaagse, zijn de inschrijfavonden op dinsdag 2 en woensdag 3 juni. Van 19.00 tot 20.30 uur in de hal van De Breehoek. LET OP: alleen contante betaling mogelijk! 

Ook dinsdag 8 juni gingen de vrijwilligers van de Avond4daagse vuil ruimen. Ze lopen deze week de routes, die eigenlijk voor de Avond4daagse waren bestemd. Volgend jaar gaan we deze weer wandelen, naar verwachting. En dan houden we de routes een jaar lang vrij van zwerfafval! Zodat we dan weer kunnen genieten van de prachtige, groene omgeving van ons dorp. Hoogvliet Woudenberg trakteert de schoonmakers iedere avond op een appel, banaan, koek en flesje water. 

 

Na vijfentwintig jaar droeg secretaris Anita Overeem het stokje over aan Marianne Krens. Op de laatste avond van de Avondvierdaagse 2019 ontving ze van de wandelbond SGWB een speldje voor haar inzet gedurende deze kwart eeuw.

anita speldje2

 

 

Avondvierdaagse Scherpenzeel, Hoefbladlaan 3, 3925 RD Scherpenzeel
aangesloten bij:

Sticht Gooise Wandelsport Bond

Parelhoenstraat 46, 3815 AG Amersfoort

Opgericht 26 maart 1934

KvK 40476174

feed-image Nieuws